Susținem sportul

Fiind firmă sibiană, ne preocupă și partea sportivă a orașului nostru, capitol la care ne aducem și noi aportul de câțiva ani. Încercăm să oferim pe lângă produse deosebite și puțin divertisment în viața dumneavoastră.

În această idee am inființat clubul „MOTO SPEEDWAYȘelimbăr prin care susținem spectaculosul sport cu motor, cunoscut ca și „Dirt-Track” printre iubitorii de motociclism. Însă numele oficial și recunoscut internațional este: SPEEDWAY.

moto-speedway-club

Sibiul are o veche tradiție în domeniu, dând nu pe singurul, dar sigur, pe cel mai mare rider de speedway român din istoria acestui sport, IONEL PAVEL.

În luna Mai 2020 ar fi urmat să aibă loc pe stadionul VOINȚA din cartierul Strand, a IV-a ediție a concursului internațional open „MEMORIALUL IONEL PAVEL”, un omagiu adus campionului sibian. Însă din cauza pandemiei, am fost nevoiți să amânăm evenimentul până se revine la normalitate. Sperăm că în luna Septembrie 2020 să putem continua șirul acestor curse început în 2016 la un an după ce Ionel Pavel a plecat dintre noi.

Al doilea Ionel Pavel nu cred că se va mai naște în România, nu în Sibiu. A fost un om, un prieten, un antrenor și sigur cel care a dus imaginea și onoarea Sibiului la cel mai înalt nivel în concursurile internaționale. Regretăm extrem de mult că din cauza restricțiilor impuse de această pandemie, primăvara aceasta nu putem continua tradiția Memorialului” - Zoli Dangl, antrenorul clubului VOINȚA Sibiu

Îmi amintesc în anii trecuți , mă refer din 2016 încoace de când omagiem legenda Ionel Pavel, ce sentimente de mândrie, bucurie și mulțumire simțeam când vedeam tribuna plină de oameni. Veneau mii de oameni la cursa ca să îi mulțumească prin prezența lor, pentru ce a facut pentru Sibiu. E un sport dur, cu multe accidente. Ionel era saracu’ plin de cicatrici de la cazături și operații! Oamenii nu au uitat ce eforturi a făcut ca să țină sus stacheta dirt-track-ului sibian, și vin să îl onoreze cu aplauze. Sunt sigur că le aude de acolo de sus și se bucură că este la fel de iubit de sibienii lui. Păcat că spurcatu’ acesta de virus ne-a luat primavara aceasta și nouă și lui, tradiția omagierii – fost alergător și maestru al sportului, coleg de club cu Ionel Pavel

Prima ediție a „Memorialului IONEL PAVEL

MONT-DOOR S.R.L. împreună cu clubul „MOTO SPEEDWAY” vor anunța din timp evenimentele sportive în mass-media.

Pentru că ne interesează și planul social al orașului nostru, vom susține la fiecare cursă de campionat, în colaborare cu o firmă de transport din Sibiu, și cu ajutorul unui colaborator de mare caracter, domnul MIRCEA ALDEA, un proiect prin care vor fi invitați pe stadion și vor avea acces gratuit aproximativ 50 de copii de la Centrul de plasament din Orlat, pentru a-i ajuta să se adapteze și integreze mai ușor în comunitățile mari. Copiii vor avea acces în paddock-ul sportivilor pentru a-i cunoște față în față pe aceștia, și pentru a primi autografe după cursă, iar la plecare, organizatorii vor dărui câte o pungă cu dulciuri și materiale publicitare legate de „dirt-track” fiecăruia dintre ei.

„E foarte posibil ca dintre acești copii să găsim unii care să își dorească să încerce a-și găsi un echilibru emoțional, social chiar, prin practicarea acestui sport, să simtă mândria de a face ceva pentru care să fie aplaudați. Sunt atâția sportivi care au plecat de jos și au ajuns mari campioni. Noi vrem să încercăm integrarea lor în societate prin sport, să le dăm o șansă dacă viața nu a fost așa darnică cu ei” - Mircea Aldea, inițiatorul ideii și organizator

În activitatea de susținere a sportului sibian, am dotat secția de speedway cu truse de scule pentru întreținerea motocicletelor, am renovat toaleta din parcul moto, am vopsit tribuna, am susținut financiar achiziția materialelor pentru instalația electrică necesară funcționării pernei de aer de pe mantinelă. Deasemenea  l-am sponsorizat prin achiziția unei motociclete de curse, echipamente și consumabile pe tânărul sibian, DRAGOȘ MOOSZ, care a avut rezultate de podium la juniori pe parcursul ultimilor ani, încă de la începutul carierei sportive. A reprezentat România la Campionate europene de juniori din Ungaria, a avut cantonamente de pregătire în Slovacia la Zarnovica, și speram să fie un model pentru alți copii sibieni pe care îi așteptăm în clubul nostru „MOTO SPEEDWAY”.

Dacă tot ne ocupăm de uși, lăsăm deschisă o ușă oricărui doritor care ar vrea să ni se alăture în calitate de alergător sau de co-sponsor pentru a dezvolta acest proiect sportiv al Sibiului, iar pe această cale vreau să le mulțumesc frumos tuturor celor care s-au împlicat până acum alături de noi!

  

Cornel Moosz

 

Administrator MONT-DOOR S.R.L.

Președinte Club „MOTO SPEEDWAY”

cursa-speedway-sibiu-vointa

Credit foto: MotoSpeed.ro