Bine de știut

Inginerul nostru, Doru Apostol, vă dă în continuare câteva sfaturi utile și vă recomandă să țineți cont de ele pentru a fi scutiți de potențiale inconveniente și implicit de cheltuieli suplimentare:

„În decursul sutelor de montaje executate, am văzut cam toate posibilele greșeli făcute din necunoștință de cauză, din recomandări greșite, din lipsa unei consultanțe profesionale. Sau pur și simplu pentru că nu toată lumea se pricepe la uși.

Clientul trebuie să știe doar ce i-ar plăcea să cumpere. Restul trebuie lăsat în seama celor care cu asta se ocupă!”

Ca să fiu concis, am stratificat informația cât mai simplu... și argumentat cu câteva poze făcute la diverse cazuri întâlnite.

  1. Golurile de zidărie nu trebuie finisate în interiorul acestora pentru că oricum se „îmbracă” cu căptușeli și pervazuri. Se evită cheltuieli și timp suplimentar, adică probleme care nu își au rostul.
  2. Înălțimea golurilor de zidărie se calculează ținând cont de grosimea pardoselii ce va fi folosită, dacă măsurătorile se fac înainte de punerea în operă a acesteia. Ușile se montează ÎNTOTDEAUNA după finisarea pardoselii (cu parchet, mochetă, gresie, piatră naturală, etc.).
  3. Grosimea spaleților se măsoară în 2 locuri obligatoriu (sus și jos) la fiecare dintre ei. Atenție și la verticalitatea zidurilor.
  4. Este de preferat ca golurile de zidărie să fie mai înalte, fiind mai ușor de adus la cotele standard. Este mai ușor de micșorat un gol, decât de spart sau mutat buiandrugul pentru a-l mări.

EXEMPLU DE MONTAJ GREȘIT:

Dezavantaje: Ușa nu se poate folosi în mod normal, bani cheltuiți de 3 ori (montaj inițial, demontare și remontare corectă), timp pierdut, căutat montator profesionist, posibile deteriorări ale ușii sau accesoriilor în timpul demontării, eventual altă cheltuială pentru cumpărarea unor noi accesorii și timp de așteptare până se livrează.

„Avantaje”: A părut o cheltuială mai mică și varianta mai comodă, pentru că „meseriașul” pe care îl aveați la îndemână s-a oferit să pună și faianța, să monteze și parchetul, să zugrăvească, etc. Este de înteles soluția, dar de cele mai multe ori, dumneavoastră vă crează probleme de genul celor enumerate mai sus.

Nu este o glumă! Ci exemplu real de "Meseriaș" care a montat pur și simplu ușa cu capul în jos.

Capodopera a altui „Meseriaș”. Ușă montată cu broasca în aceeași parte cu balamalele.

EXEMPLU DE MONTAJ CORECT:

„Dezavantaje”: Se achită un tarif corect raportat la nivelul pieței, dar care poate părea mai scump decât cel oferit de „meseriașul” menționat mai sus. Nu este așa. Dimpotrivă, la final ieșiti mai ieftin achitând o singură dată tariful corect.

Avantaje: Garanția pe pachet complet (ușă + montaj) pentru că punerea în opera se face cu montator agreat și avizat de producătorii noștri, utilitate normală a ușilor, evitarea cheltuielilor mai sus menționate, timp câștigat … sau mai plastic spus, conform „ecuației” noastre:

Ușă de calitate + Montaj corect = Satisfacție deplină + Zero probleme ulterioare

Exemple de montaje executate de către montator profesionist.

Sfaturi:

  • Când doriți o ofertă, cereți DEFALCAT prețul pe ușa completă (cu toate accesoriile incluse) și separat tariful de montaj. Așa evitați să fiți păcăliți cu un preț unic care include produsul + serviciul de montaj și care poate părea bun la prima vedere. Însă dacă adunați prețul corect al ușii + tariful corect al pieței, este posibil să observați că suma acestora este mai mică decât acel unic „preț bun... cu montaj inclus”!
  • Când doriți să cumpărați o ușă de intrare, nu vă lăsați induși în eroare de o etichetă care conține cuvinte de genul „INTRARE, METALICĂ, EXTERIOR”. Exemplu edificator în cele două poze din subsolul textului. Cereți detalii și garanții, o fișă tehnică cu testele de laborator care să ateste că rezistă la condițiile de mediu extern, că oferă siguranța minimă pentru o ușă de intrare, întrebați cu ce marcă de feronerie este dotată, dacă balamalele sunt ambutisate și eventual reglabile, ce tip de izolare termică și fonică oferă. Este important să vi se precizeze dacă ușa are izolația din polistiren, vată bazaltică sau spumă, și ce densitate anume. Dacă vi se oferă și posibilitatea de montaj, întrebați dacă acesta se realizează așa cum e corect cu buloane și sudură ori cu ancore metalice... sau se montează doar cu spumă. Montajul doar cu spumă nu ajută la nimic în cazul unei efracții pentru că aceasta se poate tăia de jur împrejur, iar ușa se scoate pur și simplu cu totul, din golul de zid.

Produs vândut cu etichetă de USĂ METALICĂ DE INTRARE. Însă asta nu înseamnă neapărat că rezistă și la exterior, după cum se poate vedea.

client fericit

Cu siguranță cățelul lui este foarte fericit. Poate să vadă cine-i la ușă. 😀